Na Xbox One i Xbox Series X|S debiutuje Food Truck Simulator, unikalna gra od twórców bestsellerowego Gas Station Simulator, która pozwala na zrobienie kariery w mobilnym biznesie gastronomicznym. Na konsolach Xbox dostępny jest już także nowy dodatek do survivalowej gry Mr. Prepper. W Animal Farm DLC na graczy czekają m.in. nowy wątek fabularny i całkiem nowe możliwości zabawy. Food Truck Simulator oraz nowy dodatek do Mr. Preppera trafią w 2024 r. również na PlayStation 4, PlayStation 5 i Nintendo Switch.

Za przygotowanie i wydanie obu tytułów na Xbox One odpowiada polska firma Ultimate Games S.A. Dzięki wstecznej kompatybilności gry działają również na Xbox Series X|S.

Food Truck Simulator debiutuje na konsolach Xbox. Czas na uliczną wyżerkę!

Miłośnicy kulinariów będą mogli sprawdzić swoje talenty w debiutującym na Xbox One i Xbox Series X|S Food Truck Simulator. To gra stworzona przez polskie Drago Entertainment, czyli studio mające na koncie m.in. bestsellerowy Gas Station Simulator. Food Truck Simulator został już wcześniej wydany na PC.

Food Truck Simulator to rozbudowany symulator, w którym głównym elementem rozgrywki jest prowadzenie food trucka oraz różne aktywności z tym związane. Gracz przejmuje interes rodzinny i bierze sprawy w swoje ręce – celami są oczywiście zdobycie jak największej liczby klientów i rozkręcenie biznesu.

W rozwoju swojego mobilnego biznesu gastronomicznego trzeba pamiętać o całym szeregu różnych spraw, zaczynając od odnowienia i zadbania o sam food truck. Twórcy oddają w ręce graczy różnorodne lokacje miejskie, do których należy samodzielnie dojechać. Gracz musi też zająć się gotowaniem i zadbaniem o odpowiednie dostosowanie menu do potrzeb klientów. Food Truck Simulator oferuje również m.in. szeroki katalog narzędzi do wyboru, rozbudowaną bazę przepisów oraz różnorodne wydarzenia.

Datę premiery symulatora na Xbox One i Xbox Series X|S. ustalono na 16 stycznia br. Ultimate Games S.A. zapowiada, że w 2024 r. Food Truck Simulator pojawi się także na PlayStation 4, PlayStation 5 oraz Nintendo Switch.

GALERIA