Od 7 grudnia br. Anthology of Fear, psychologiczny horror wyróżniający się niejednoznaczną rzeczywistością i wielowymiarowym strachem, będzie dostępny również na konsolach PlayStation 4 i PlayStation 5. Gra opowiada historię tajemniczego zaginięcia, która jest przedstawiona z perspektywy kilku różnych postaci. Wcześniej Anthology of Fear zostało wydane też na PC, Nintendo Switch, Xbox One i Xbox Series X|S.

Anthology of Fear to tytuł stworzony przez OhDeer Studio oraz 100 GAMES. Wydawcą gry na PlayStation 4 jest Ultimate Games S.A. Dzięki wstecznej kompatybilności horror działa też na PlayStation 5. Na platformie Steam Anthology of Fear ma obecnie 70 proc. pozytywnych recenzji, a na platformie YouTube nagrania z rozgrywką mają łącznie ponad 5 mln wyświetleń.

W Anthology of Fear rozgrywka jest ukazana z pierwszoosobowej perspektywy i opiera się głównie na eksploracji, rozwiązywaniu zagadek i inwestygacji. Ten unikalny horror psychologiczny wyróżnia się także stylową oprawą graficzną i dźwiękową.

Tytuł opowiada historię zaginięcia Nathana, którą gracz poznaje z perspektywy różnych postaci. Gra składa się z kilku rozdziałów, a jej ukończenie zajmuje przeciętnie od 2,5 do 4,5 godzin.

To horror pełen paranormalnych i tragicznych doświadczeń, w którym gracz mierzy się też z klimatem zaszczucia i różnymi nieprzyjemnymi elementami ludzkiej podświadomości. Za napięcie i specyficzną atmosferę odpowiada zarówno intrygująca historia, jak i stylowa oprawa graficzna i dopasowane do aktualnej sytuacji udźwiękowienie. Twórcy Anthology of Fear zdecydowali się także na nawiązania do problemów związanych z silnymi zaburzeniami psychicznymi” – mówi COO Ultimate Games S.A., Rafał Jelonek.

Anthology of Fear – główne cechy:

• unikalna historia;
  • psychologiczny horror;
  • wielowymiarowy strach;
  • niejednoznaczna rzeczywistość;
  • stylowa oprawa audiowizualna.

Datę premiery Anthology of Fear na PlayStation 4 i PlayStation 5 ustalono na 7 grudnia 2023 r.

KARTA GRY

Trailer